Supervidvinkel på neste iPhone

iphone xs
MOBILKAMERA: iPhone Xs brukes mye som kamera. Etterfølgerne får enda bedre kameraløsninger. (Pressefoto: Apple)

Innhold

iphone xs
MOBILKAMERA: iPhone Xs brukes mye som kamera. Etterfølgerne får enda bedre kameraløsninger. (Pressefoto: Apple)

RYKTE: På flere av de nye iPhone-modellene som ventes høsten 2019, vil Apple trolig bygge inn et tredje kamera med supervidvinkel-objektiv.

[toc] Det er den taiwanske bransjeanalytikeren Ming-Chi Kuo som har kommet ut med denne spådommen, ifølge nettstedet 9TO5Mac. Kuo er kjent som en av de mest treffsikre «spåmennene» i bransjen, angivelig med et godt nettverk av kilder og kontakter i de asiatiske produksjonsmiljøene.

Nøyaktig hvilken brennvidde objektivt i det nye kameraet vil få, sier ryktene foreløpig ikke noe om, men det blir angivelig en bildesensor med oppløsning på 12 megapiksler og sensorstørrelse på én mikrometer, og produsenten skal være Sony.

Nytt frontkamera

Den samme Kuo spår også at Apple vil øke oppløsningen på frontkameraet – altså selfie-kameraet – fra sju til 12 megapiksler. 9TO5Mac skriver at dette kameraet vil forbedres fra dagens løsning med fire linseelementer i objektivet til fem linseelementer.

Det nye frontkameraet på 12 megapiksler vil bli å finne i alle de tre ventede 2019-modellene av iPhone.

Det nye supervidvinkel-objektivet vil derimot bare være tilgjengelig i modellene med OLED-skjerm. Dette betyr at etterfølgerne til de to iPhone Xs-modellene, med henholdsvis 5,8- og 6,5-tommers OLED-skjerm, blir å få med tre bakre kameraer og ett frontkamera, mens den litt rimeligere iPhone Xr-etterfølgeren med LCD-skjerm får to bakre kameraer, mot bare ett i dag.

Tre eller to kameraer

I klartekst betyr dette super-vidvinkel, vanlig vidvinkel tilsvarende rundt 26 mm brennvidde omregnet til 35 mm-formatet, og en moderat portrett-tele tilsvarende rundt 52 mm brennvidde på OLED-toppmodellene, mens LCD-versjonen får to kameraer med henholdsvis vanlig vidvinkel og moderat tele.

Tar igjen forspranget

Med det nye supervidvinkel-objektivet i de kommende iPhone-modellene er det grunn til å tro at Apple henter inn igjen noe av forspranget som noen av konkurrentene, blant andre Huawei og Samsung, har fått på Apple når det gjelder kamerautrustningen i sine toppmodeller.

Epleblogg er en én-persons blogg som publiserer nye artikler med litt ujevne mellomrom. Derfor kan det være lurt å be om innleggsvarsel på e-post.

Epleblogg holder dine data private og deler dem kun med tredjeparter som gjør denne tjenesten mulig. Les vår personvernerklæring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:

Facebook
Twitter
LinkedIn